Faget ”Lifeskills”

På STU-Boserup har vi to timer om ugen faget ”lifeskills”. Her arbejdes der med udvidet ADL træning.  Faget består af træning i at mestre hverdagens udfordringer: husholdning, økonomi, rengøring, sundhed, hygiejne mm. Men også træning i at stole på sig selv og træning af sociale kompetencer, herunder træning i god kommunikation med andre, venskabelige omgangsformer, konfliktløsning og god takt og tone.

Vi har delt faget “lifeskills” op i 14 områder, der hver især består af en række opgaver. Eleven får et diplom for hver af de 14 områder – der forefindes i 14 mapper.

 • Om at holde dig sund og rask og i god form.
 • Kogekunst og godt værtsskab.
 • Stil og personlig hygiejne.
 • Hjem og fiks.
 • Hygiejnebevis til køkken.
 • Gode psykologiske redskaber.
 • Discount og kvalitet.
 • Fællesskab og solidaritet.
 • Førstehjælpskursus.
 • Åben fremtid.
 • På farten og selvtransportering.
 • Aktiv Fritid.
 • Rundt om offentlige papirer.
 • Indtryk og udtryk

For de elever der bor på vort kollegium, – aktivkollegiet i Boserup (§ 85) foregår der et samarbejde om arbejdet med lifeskills. STU-tilbuddet arbejder primært med den teoretiske del og på kollegiet arbejdes primært i forhold til den praktiske del.